Ik ben, ik wil, ik kan

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is tekeninzicht-kathy.jpg
Onderschrift schrijven…

Kathy Ruigrok, gehuwd en moeder van 3 zonen.

Een medische achtergrond bezit ik: Analiste, opleiding tot verpleegkundige, leidinggevende en intaker bij een Thuiszorginstelling geweest.

Al jong heb ik te maken gehad met verlies en rouw. Een jonger zusje verloren op 4 jarige leeftijd en later ben ik een tweeling verloren bij de bevalling. Ik heb zelf kunnen ervaren dat tekenen en schilderen een goede manier van verwerken kan zijn. De waarde van deze ervaring voor het leven, wil ik graag doorgeven aan mensen om mij heen.

Op mijn 40ste jaar, ben ik gestopt met werken bij een instelling en ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in creativiteit. En wel creativiteit op een helende manier, als middel om mensen te laten ervaren, verhalen en/of verwerken. Na algemene cursussen tekenen en schilderen, met diverse exposities van portretten, ben ik al snel in aanraking gekomen met de opleiding Klank en Vorm in Zutphen. Ik ontdekte dat ik dat wilde, niet alleen mooie plaatjes kunnen tekenen en schilderen, maar creativiteit inzetten om te kunnen verwerken en te helen.
In Zutphen heb ik de opleiding tot Tekentaaldocent gevolgd, vervolgens de opleiding Specialist Creatieve Communicatie (speciaal voor basisschool kinderen) en tenslotte de opleiding voor Tekentherapie afgerond. Het waren totaal 8 intensieve jaren, waarbij ik eens in de 2 weken een dag cursus had in Zutphen. Maar ik had het er voor over, omdat het mij veel heeft gebracht.
Nu ben ik in staat om groepen kinderen, volwassenen en ouderen op een holistische creatieve manier te begeleiden in hun proces. Ook kan ik individueel een traject aan bieden, om een proces van heling aan te gaan.

Rijk voel ik mij met bovenstaand gereedschap. Rijk aan ervaring: eigen verlies, omgaan met zieken mensen, cursussen voor jonge kinderen, pubers, volwassenen en ouderen.
Ik hoop dat ik iets kan bijdragen op uw weg, op een creatieve manier.

IK BEN iemand die zich goed kan inleven in de ander, empatisch met een probleem kan omgaan, veiligheid, ruimte en vertrouwen kan bieden. Ook ben ik in staat op een makkelijke, laagdrempelige en natuurlijke manier contact te maken met de ander.

IK WIL er voor de ander zijn, en mij verdiepen in de hulpvraag. Ik wil samen ontdekken met de cliënt en ondersteunen in een stuk verwerking tot stappen te kunnen zetten in het leven. Ik wil de cliënt helpen een impuls te geven voor kwaliteit van leven, en een blijer mens te worden m.b.v. Tekentaal.

IK KAN zonder te oordelen naar het probleem van de ander kijken. En daardoor veiligheid en vertrouwen geven. D.m.v. het samen “lezen” van de Tekentaal help ik iemand inzicht te geven inhaar/zijn problematiek. Ik kan de cliënt passende creatieve opdrachten geven, om aan zijn/haar hulpvraag te werken. Vervolgens ben ik in staat de cliënt op een veilige, prettige en ondersteunende manier te begeleiden in zijn/haar proces.Open publiceren paneel

  • Document
  • Blok

AfbeeldingEen afbeelding invoegen om een visuele uitspraak te maken.

Afbeeldingsinstellingen

Alt tekst (alternatieve tekst)

Alternatieve tekst beschrijft je afbeelding aan mensen die het niet kunnen zien. Voeg een korte beschrijving toe met de belangrijkste details.

Grootte afbeeldingBreedteHoogte25%50%75%100%Herstellen

Link instellingen

Link naarGeenMediabestandBijlagepaginaAangepaste URL

Geavanceerd

Naar het geselecteerde blok springen